lauantai 29. elokuuta 2015

Lapsikuvausta malleina Saana ja Otso, juuri 3v täyttäneet kaksoset

Sain pyynnön tulla kuvaamaan 3v kaksosia, Otsoa ja Saanaa. Kuvaus tehtäisiin heidän kotipihallaan. Kuvauspäivänä sää oli arvoitus, sillä aurinko kyllä paistoi mutta taivaalle kertyi kovaa vauhtia uhkaavan sinertäviä pilviä. Niin kauan kuin ei sataisi, toisivat pilvet vain mukavaa väriä kuviin.

Saana ja Otso sekä sateenvarjo - Doukas Arts
Saana ja Otso. Taustalla oli uhkaavan näköisiä pilviä. Sateenvarjo saattaisi olla tarpeen
Lapset olivat tulleet päiväunilta ja unihiekka kutitteli vielä silmissä. Sainkin melkoisen hauskan kuvan josta pidin erityisen paljon. Se on hyvin epätavallinen 'poseeraus' mutta omalla tavallaan tuo juuri sitä aitoutta ja herkkyyttä mitä kuviin kaipaankin.

Saana ja unihiekkaa silmissä
Saana ja unihiekkaa silmissä
Saana hypänneenä ylös ilmaan
Hetkessä olikin unihiekka kareisteltu pois
Nämä lapset ovat erityisesti hyvin eläväisiä ja liikkuvia, joten halusin kuvata sellaista mitä he normaalistikin tekevät. Kiipeilyä mattotelineellä

Kiipeilyä mattotelineellä
Kiipeilyä mattotelineellä
Otso ja Saana mattotelineellä vähän toisesta kulmasta
Otso ja Saana mattotelineellä vähän toisesta kulmasta
Tämän jälkeen olikin vuorossa saippuakuplat joita lasten äiti ja isä saivat puhaltaa. Tuuli oli sen verran rivakkaa että kuplien perässä sai juosta ahkeraan

Otso ja pakeneva saippuakupla
Otso ja pakeneva kupla

Saana jahtaamassa saippuakuplia
Saana jahtaamassa saippuakuplia

Tämän jälkeen oli vuorossa hiekkaleikit. Saana laittoi hiekkamuotin hatuksi. Tällaiset tilanteet kestivät vain hetken ja sai olla tarkkana koko ajan mitä lapset tekivät ja säätää asetukset ja ottaa kuva nopeasti.


Saana ja hiekkamuotti
Saana ja hiekkamuotti josta tuli hattu

Lapsille oli juuri valmistunut leikkimökki, joka myös muodosti oivallisen kuvausmiljöön.

Saana ja Otso katselemassa leikkimökin oven ikkunoiden läpi
Saana ja Otso katselemassa leikkimökin oven ikkunoista
Halaus leikkimökin oven edessä
Halit leikkimökin oven edessä saa kikattamaan
Takapihalla kasvoi upeaa apilaa ja pyysinkin lapsia käymään vatsalleen. Sitten otin kameran ja tein itse saman eli 'hit the dirt' ja tuloksena oli tämä

Otso ja Saana apilapeiton päällä
Apilaniitty antoi oivallisen kuvausalustan jossa maata ja nauttia kesän makuja :)
Otso - Doukas Arts
Otso
Saana - Doukas Arts
Saana
Kuvatessa oli liikuttava niin nopeasti paikasta toiseen, mentävä kyykkyyn ja ylös ja mahalleen ja ylös että tuli melkoisen hiki, mutta pidin kuvista jotka sain. Tein valittuihin kuviin viimeistelyt, eli koska kuvatessa oli taivas pilvessä ison osan ajasta ja kuvat olivat vähän vaisuja ja pilvet toivat vähän sinertävyyttä, lisäsin vähän värilämpöä kuviin. Sen lisäksi terävöitin hiuksia ja silmiä ja toin silmiin vähän lisää valoa. Käytin värisävy- ja vinjetointiefektiä kevyesti kiinnittämään huomion paremmin kohteeseen ja korostamaan kesän värejä. Taustan epäselvyys on ihan luontaisesti linsseillä tehtyä, sitä ei ole tarvinnut tehdä jälkeenpäin :)

Minulla oli mukana melkoinen kasa välineistöä kaiken varalta, salamoita, jalustoja. Mutta päädyin ottamaan kuvat ilman salamaa ja hyödyntämään vain luonnon omaa valoa. Lasten kanssa siitä on etua kun ei tarvitse seisottaa heitä odottamassa salamoiden asetteluja. Täytyi vain huomioida koko ajan mistä päin valo tulee ja joko pyytää heitä kääntymään sopivasti tai kuten mattotelineellä, huolehtia siitä että saadaan lapset näkymään vaikka kuvaus olisikin taivasta vasten hieman vastavaloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti