torstai 26. heinäkuuta 2018

Janinan kanssa kuvaamassa Globe Hope tuotteita Arabianrannassa HelsingissäJaninan kuvausta Globe Hope asussa apilakedolla Arabianrannassa :)
Kuvassa myös HD-610 HSS TTL monoblock akkusalama

Janina oli minuun yhteydessä kun olin hakenut malleja kuvauksiin. Samaan aikaan olin sopinut Globe Hopen kanssa siitä että he lainaavat minulla vaatteita ja asusteita kuvauksia varten. Päätinkin yhdistää nämä kaksi asiaa. Olimme ensimmäistä kertaa työskentelemässä yhdessä ja aloitimme aamun Arabian kauppakeskuksessa Roberts Coffeessa aamusmoothiella ja vihreällä teellä. Autoni oli kauppakeskuksen parkkihallissa ja takakontista löytyi Globe Hopen vaatteet ja asusteet. Janinalla oli päällään myötäiset toppi ja urheilushortsit, joten Globe Hopen vaatteet sujahti kätevästi niiden päälle eikä ne juurikaan näkyneet mitenkään häiritsevästi alta. Ei tarvittu sovituskoppeja tms vaateiden vaihtamiseen.

Kamerana Canon 5D mark IV, linssinä pääasiallisesti 85mm F1.2 L USM, sekä joissain kuvissa 35mm 1.4 L. Salamavalona Jinbei HD-610 TTL monoblock (eli akkukäyttöinen studiotason salamavalo), joka tukee HSS (High Speed Sync) ja TTL (Through The Lens metering) toimintoa. HSS:n avulla voidaan käyttää erittäin lyhyitä valotuksia isolla aukolla päivänvalossa, jonka ansiosta saadaan käytännössä salamaa käyttäenkin blurrattua tausta. Tällöin sekä salaman, triggerin että kameran tulee tukea HSS:ää. Softboxina Jinbein kokoontaitettava beauty dish diffuuserikankaalla.

Ensimmäisen lähdettiin liikkeelle Globe Hopen asulla joka on tehty vanhoista laskuvarjokankaista. Kävelimme rantaa kohden kun huomasimme hauskan oloisen tiiliseinän. Otettiin muutama kuva tiiliseinää vasten ja jatkettiin sitten rantaa kohden. Tässä vaiheessa minulla ei ollut vielä salamavaloa mukana, sillä halusin nähdä miltä kuvat ja ympäristö näyttää, ennenkuin alan raahata painavampia vermeitä mukaani. Tulimme rantaan, emmekä olleet siellä ainoita. Lisäksemme rantaa tepastelivat noin 173 valkoposkihanhea, jotka eivät kunnioittaneet ollenkaan meidän läsnäoloamme :) Ne olivat merkanneet reviriinsä huolella....todella huolella :( Rannan läheisyydessä oli hieno keltainen kukkaketo, jossa halusin myös ottaa muutaman kuvan.

Janina kukkakedolla Arabianrannassa
Asetin mallin siten että voimakas auringonvalo (lämpötila noin 30 astetta) tuli takaa ja valaisi hiuksiin 'kehän'. Tässä olisi jo tarvittu salamaa antamaan täytevaloa kasvoille, mutta nyt oltiin liikkeellä 'luomuna' :) Kukat oli voimakkaan keltaisia voimakkaan virheissä varsissa. En halunnut kukkien vievän huomiota mallilta, joten 'tylsistin' niitä hieman jälkikäsittelyssä :)

Seuraavaksi siirryimme kuvaamaan rantaan. Etenimme rantaa kunnes löysimme kivikkoisen rantakaistaleen. Siinä otimme pari kuvaa, muutama kyykistellen ja heinien kanssa leikitellen ja muutama seisten. Jotenkin tästä tulee minulle mieleen Edelfeltin rannalla leikkivät pojat, ehkä samaa värimaailmaa :)

Janina rantakivellä

Tämän jälkeen lähdettiin vaihtamaan asua. Lämpötilat olivat Suomelle erittäin poikkeuksellisia 30 asteen tietämillä ja Janinalla oli siis ikäänkuin tuplavaatteet päällä. Oli siis pidettävä kuvausrupeamat kohtuullisen lyhyinä. Nyt otin mukaan Jinbein salamavalon, joka olikin tästä eteenpäin kaikissa kuvissa käytössä.

Janina ja betoniportaikko urbaanina taustana

Asusteiden vaihdon jälkeen kuvasimme erään taloyhtiön portaikossa. Betoninen portaikko oli kuvassa minusta kaikessa vaaleanharmaudessaan tylsä joten muutin sitä jälkikäsittelyssä sinisemmäksi. Samalla annoin mallin silmienkin sinistyä :) Asento on minusta mukavasti mutkalla tuoden jännitettä ja liikettä. Ja pidän ilmeestä jossa on tietynlaista 'angstia'.

Janina, koivu ja purjeista ja auton turvavöistä tehty laukku

Seuraava asu olikin armeijan repuista/telttakankaista tehty hame, valkoinen pusero sekä veneiden vanhoista purjeista tehty laukku, jonka olkahihnana oli auton turvavyö. Kaulakoruna oli vanhasta LP-levystä tehty perhoskoru. Kierrätystä. Myös tässä 'tylsistytin' tuoreen ja voimakkaan vihreää apilanurmea, jotta malli tulisi enemmän esiin kuvassa.

Janina ja apilanurmi - in purple

Nyt kun oltiin apilaniityllä (puistossa) niin otettiin vielä kuva kun Janina oli selällään apiloiden päällä. Jälkikäsittelyssä värjäsin apilat violetiksi ja nostin kuvassa muutenkin värejä esiin. Tästä kuvasta tuli väripommi :)

Janina harmaan kiviseinän edustalla

Sitten olikin viimeisen asun ja uuden kestokassin vuoro. Löysimme harmaan kiviseinämän, jossa halusin ottaa urbaanimmassa ympäristössä kuvan. Olalle laitettiin Globe Hopen kestokassi, joka oli heidän uutta mallistoaan. Kuvassa pyrin tuomaan city-henkistä arki-glamouria. Naisella on juhlava mekko ja kestokangas kauppakassi olalla :)

Kuvaussessio oli ohi, noin 4 tuntia käytetty kuvaamiseen kuumassa helteessä. Tuntui että on kokonainen työpäivä takana. Ja tiesin että mukana oli onnistuneita kuvia, joista saisi työstettyä hyviä kuvia. Kokemus Janinan kanssa työskentelystä oli hyvä ja seuraava kerta on jo taas helpompi kun meillä on toistemme työskentelystä kokemusta.

Janinan palaute mallina oli seuraava:
"Kuvaukset olivat helpot ja kuvaajalla oli selkeitä ohjeita sekä mielipiteitä, joita lähdettiin hakemaan. Lisäksi asiallista ja ripeää toimintaa sekä kuvien ottamishetkellä, että niiden editoimisessa." Ei kommentteja:

Lähetä kommentti