sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Minimalistinen selfie - askel Yousuf Karsh tyylisuuntaa kohden

Dimi Doukas , Doukas Arts , Selfie omakuva muotokuva
Valokuvaaja Dimi Doukas Selfie muotokuva yhdellä
salamalla ja heijastimella valokuvattuna
Studiotyöskentelyssä ja valokuvaamisessa lähtee valon käyttö ja salamoiden määrä usein lapasesta, jos ei ole tarkkana :) Palasin tässä kuvassa takaisin niukkuuteen (vaikka reissukäyttöön olevat salamat onkin tilattuna - eli lisää salamoita) ja kuvasin tämän yhdellä salamalla ja yhdellä heijastimella. Täytyy sanoa että kyseinen kombinaatio ja sen yksinkertaisuus puhuttelee minua. Salamassa oli okta, jossa gridi (Okta on 8-kulmainen soft boxi ja gridi on hunjakennomainen osa, joka estää valoa pääsemästä muualle kuin haluttuun suuntaan).  Salama oli n. 45 astetta kameraan ja korkeuteen nähden. Tämä on siis omakuva eli selfie, mutta erona se, ettei tätä otettu omalla puhelimella vaan kyllä tässä käytettiin hieman enemmän välineistöä :)

Taustana oli musta tausta ja heijastinta käytin vaalentamaan hieman toisen puolen varjoa. Kuvasta halusin minimalistisen, kontrastisen ja 'raffin', eli ihoa eikä ihon yksityiskohtia juurikaan siloteltu eikä pehmennelty. Kaikki muotikuvien tyylinen ihon 'glow' puuttuu tästä kuvasta. Pienessä kuvakoossa musta paita (väri valittu tarkoituksella) hukkuu lähes kokonaan taustaan, mutta isommassa koossa se hieman erottuu. Halusin että se on vain viitteellisesti näkyvissä. Juuri sen verran ettei pää näytä leijuvan ilmassa, mutta niin vähän ettei se vie huomiota :)

Tämän minimalistisen tyylin ehdoton ykkösesikuvani on Yousuf Karsh , joka on ikuistanut myös Sibeliuksen upealla valokuvallaan, Hemingwayn, Churchillin ja monen muun merkkihenkilön ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti