lauantai 22. helmikuuta 2014

Näyttääkö yrityksesi suomalaiselta yritykseltä kuvien perusteella?

Kuva voi olla vaikka palvelun lopputuotteesta
Jos yrityksesi on suomalainen, toimii Suomessa niin kuvienkin pitäisi tukea tätä viestiä. Suuri osa näkemistäni yritysten käyttämistä kuvista on kansainvälisistä kuvapankeista ostettuja kuvia. Näiden käyttöön lankeavat varsinkin monet mainostoimistot ja samoin osa markkinoinnin ammattilaisista myös suuremmissa yrityksissä. Kuvista saa sen käsityksen että yritys toimii Yhdysvalloissa tai Aasiassa ja yrityksen henkilöstö on varsin kansainvälistä. Toki jotkut yritykset toimivatkin ja niille kansainvälisyyden korostaminen voi olla tärkeää. Joskin erottautuminen silloinkin on kyseenalaista jos ollaan liikkeellä samannäköisillä kuvilla kuin muut kansainväliset yritykset. Jos markkinasi sen sijaan on Suomi tai jos yrityksesi kilpailuvaltti on kotimaisuus ja suomalaisuus niin on aika kiinnittää huomiota kuvien käyttöön. Kuvat ovat viestinnässä se johon katse ensimmäisenä kiinnittyy. Vaikka viestistäsi ei lukisi vielä riviäkään, on mielikuva jo jollain tasolla luotu kun on nähty logo ja kuvat. Ja vaikka kuvissa ei olisi maisemia eikä henkilöitä niin yksilöllisiä ne eivät kuitenkaan ole. Pahimmassa skenaariossa sama kuva voi olla myös kilpailijasi esitteessä. Tämän vuoksi yleisten kuvapankkien käyttäminen ei ole yleensä järkevää.

Tämä ei tarkoita sitä että kuvat pitäisi ottaa itse, vaikka sekin olisi ainakin omaperäisempi vaihtoehto. Siitä miksi kuvia ei kuitenkaan kannata ottaa itse (jos ammattisi ei ole valokuvaaja), olen kirjoittanut aiemmin blogissani ja voit lukea siitä täältä . 


Yrityksen kannattaa panostaa siihen että viestintä näyttää siltä miltä yrityskin näyttää. Kuvan tulisi tällöin olla yksilöllinen ja räätälöity. Vain silloin kuva antaa asiakkaalle totuudenmukaisemman ja muista erottuvan kuvan. Ja kun yrityksen kuvat sekä webissä että printtiaineistossa tehdään ammattitaidolla ja huolellisesti, nostaa se yrityksen profiilia vastaavasti ammattimaisemmaksi. 


Kannattaakin hyödyntää ammattivalokuvaajan palveluita ja rakentaa yrityksellesi kuvasto jota käyttämällä erotut positiivisesti ja kotimaisesti markkinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti